Gerda ja Salomo Wuorion säätiö

  suomi  svenska  englishGerda ja Salomo Wuorion säätiö Salomo Wuorio S. Wuorion maalausliike S. Wuorion maalauskohteita Julkaisuja Press
kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva
kuva kuva
Erottajankatu 13

Erottajan ja Ludviginkadun kulmaan, Ludviginkatu 10:een nousi vuonna 1893 Sebastian Gripenbergin suunnittelema Vakuutusosakeyhtiö Suomen uusi pääkonttori, jonka koristemaalaukset teki S. Wuorion maalausliike. Kaksikerroksisen rakennuksen alakerta oli kokonaan varattu asiakaspalveluun ja toisessa kerroksessa oli pääjohtajan asunto. Sisätilojen edustavuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Kun rakennus esiteltiin Teknikern-lehdessä, kirjoitettiin sisätilojen tekevän merkittävän yhtenäisen ja tyylikkään vaikutelman. Paneloituihin kattoihin oli laseerattu koristekuvioita siten, että puun syyt jäivät yhä näkyviin. Seinäpaneelit olivat koivua, mutta ne laseerattiin mahongin värisiksi.

Koristemaalari Fritz Hilbert S. Wuorion maalaamosta kunnosti maalaukset vuonna 1967. Rakennus oli pitkään Helsingin Sanomien asiakaspalvelupisteenä. Nyt tilat ovat ravintolakäytössä.

Rakennus kartalla